VIDITE SAMO GOLČINU – SUPTILNO I SILOVITO U ISTO VREME: Srbija “ponovo” igra rukomet, a Kukić ima zglob “od gume” (VIDEO)

Rukomet se “ponovo” igra u Srbiji. I to moderan, silovit i efikasan. Promena je došla “preko noći”, iznenada, gotovo je niko nije očekivao. Iznenađen je čak bio i novi trener naše reprezentacije, Italijan Toni Đerona.

Sve je počelo iznenađujućim trijumfom nad Francuzima u Zrenjaninu, nastavilo se još većim iznenađenjem i remijem protiv iste ekipe (najjače rukometne nacije) i to u gostima, a da se pobednički duh reprezentacije vraća u srpski rukomet potvrdila je večerašnja pobeda nad Grčkom (31:21) u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je još jednom u srcu Banata podsetila na slavne dane iz prošlosti, a ono što možda i najviše raduje je odnos rukometaša prema nacionalnom dresu. Leteli su po terenu, izgarali, bacali se po parketu u borbi za loptom čak i kada je bilo jasno da smo obezbedili trijumf. A igra konačno nije dosadna uspavanka ograničena samo na nekoliko opcija u napadu – lopta sada kruži mnogo bolje, igra se kudikamo brže i modernije. Uz jaku odbranu – neke stvari se ipak ne menjaju u rukometu, sve počinje iz defanzive, mora da se “bije”.

Naravno, ovo su tek prvi koraci i ne sme da se upadne u euforiju, ali je i više nego dovoljno za osnovanu nadu i osmeh na licima.

Kako je igrala reprezentacija dobro opisuje i akcija koju su odabrali na zvaničnom Fejsbuku EHF-a. Timska akcija, brz protok lopte, pas bez gledanja i “kokoška” sa dosta osećaja Lazara Kukića. Suptilno i silovito u isto vreme!

Pogledajte i sami taj detalj:

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *