LEDENA “FILOMENA” STIGLA U SRBIJU (FOTO)

Oblačnost koja je ovog jutra prisutna u Vojvodini, tokom dana proširiće se na čitavu teritoriju Srbije. Meteorolozi iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će crni oblaci doneti i snežne padavine.

Ledena oluja “Filomena” koja je prošle nedelje pogodila Španiju, donoseći veoma hladne dane, sa padavinama koje nisu zabeležene u poslednjih 50 godina, na svom putu zahvatiće i Srbiju.

Narednih dana doći će do premeštanja ciklona koji je i izazvao obilne padavine u Španiji i Portugaliji, do Balkanskog poluostrva.

Pred nama su ledeni dani sa niskim temperaturama, što znači da one neće biti u plusu sve do utorka. Očekuju se i jutarnji mrazevi umerenog i jakog intenziteta, javljaju iz nacionalne meteorološke službe.

Sutra i u petak temperature će se kretati od 0 do maksimalna 4 stepena, dok za vikend i u ponedeljak neće prelaziti nulu. Minimalne dnevne temperature biće -5 stepeni Celzijusa.

Hidrološko upozorenje
Na Južnoj Moravi kod Mojsinja i Aleksinca vodostaji su u manjem porastu, kreću se iznad granice vanredne odbrane od poplava i imaće tendenciju stagnacije i manjeg opadanja u naredna 24 časa. Na Ibru kod Raške vodostaji su u porastu, kreću se iznad granice redovne odbrane od poplava i imaće tendenciju manjeg porasta u naredna 24 časa, upozorili su iz RHMZ-a.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *