“Počivaj u miru, dragi prijatelju“: Stefanović se emotivnom porukom oprostio od Predraga Marića

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je danas saučešće povodom smrti Predraga Marića, načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova.

“Smrt Predraga Marića nenadoknadiv je gubitak za njegovu porodicu i prijatelje, vatrogasno-spasilačke jedinice i sve ljude koji su imali priliku da rade sa ovim skromnim i požrtvovanim čovekom. Srbija je izgubila iskrenog i upornog borca za unapređenje bezbednosti i miran san našeg naroda.

Imao sam veliku čast da poznajem Peđu i sarađujem sa njim dugi niz godina. Počev od strahovitih poplava protiv kojih smo borili, svaki naredni dan rada sa ovim tihim herojem svedočio je zašto je baš Peđa bio omiljen među svojim kolegama i zašto su ga smatrali prvim vatrogascem Srbije. Bio je nametljiv samo i izuzetno onda kada je trebalo obnoviti zastareli vozni park vatrogasno-spasilačkih jedinica, primiti mlade ljude u njihove redove i raditi na opremanju vatrogasaca. Ostaće upamćen kao general naše policije koji je izvojevao brojne bitke, veliki profesionalac koji je život posvetio spasavanju života i bezbednosti naših građana. Srbija iskreno tuguje za tobom. Počivaj u miru, dragi prijatelju“, navodi se u saučešću ministra Stefanovića.

Izvor: Objektiv.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *