PROMENJENO RADNO VREME ZA VIKEND! Ovo su svi detalji UREDBE VLADE SRBIJE

Prema Uredbi Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, danas i sutra važiće posebne mere o radnom vremenu, objavljeno je u Službenom glasniku.

Radno vreme se ograničava od 6.00 do 14.00 prodavnicama u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima, restoranima, kafićima, barovima, klubovima i splavovima, zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.).

Vremenski se ograničava i delovanje u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom zatvorenom prostoru izuzev pozorišta (bioskopi, muzeji, galerije), priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.).

Ograničavanje radnog vremena tokom vikenda važi i u oblasti sporta gde se podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt s korisnikom usluge izuzev onih objekata u kojima se održavaju već zakazna takmičenja (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.).

Ova mera ne važi za objekte u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo prehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta) i pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote).

Ti objekti moći će da rade od 6.00 do 20 časova.

Radno vreme objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost koji se nalaze u zimskim turističkim centrima biće od 6.00 do 22 časa.

Kako se navodi, od ograničenja radnog vremena izuzimaju se apoteke (uključujući i one za životinje ili poljoprivredu), izuzev onih u trgovinskim centrima, benzinske pumpe, trgovinski, ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarskih ordinacija i laboratorija, odnosno drugih zdravstvenih ustanova u privatnoj i javnoj svojini.

Izvor: (Espreso/Agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *