ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Donete nove mere – Kafići ponovo otvoreni

Povodom epidemiološke situacije u Srbiji, danas zaseda sednica Kriznog štaba kako bi se razmatralo o novim merama za suzbijanje korona virusa i raspravilo o tome kakve su rezultate donele mere koje su do sada bile na snazi na teritoriji Republike Srbije.

Završena sednica Kriznog štaba – donete nove mere
Na upravo završenom Kriznom štabu dogovoreno je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera. Rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je na 22 časa.

Ove mere počinju da važe od ponedeljka. Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede.

Otvaranje tržnih centara proćiće još jednu proveru i analizu situacije i broja zaraženih Kovidom.

Prema saznanjima, rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

Relaksaciju mera koja kreće od ponedeljka predložila je premijerka Ana Brnabić. Njenom predlogu nije se usprotivio medicinski deo Kriznog štaba.

Izvor: Srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *