Predsednik Vučić na prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije: Prisustvuje i izaslanik kralja Bahreina (VIDEO)

Prikaz Vojske Srbije izvodi se u Batajnici

Predsednik Republike Srbije i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa prisustvovaće prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije.

Prikaz naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije izvodi se na vojnom aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici.

Prikaz vojne sposobnosti u Batajnici
Prikaz dela jedinica Vojske Srbije izvodi se na vojnom aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici.

Vojska Srbije
Vojska Srbije
Tanjug/​Sava Radovanović
Pripreme za dolazak predsednika i šeika na aerodrom.

Vojska Srbije
Vojska Srbije
Tanjug/​Sava Radovanović
Prikazu sposobnosti Vojske Srbije pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šeika Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa, prisustvuje ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović.

Vojska Srbije
Vojska Srbije
Tanjug/​Sava Radovanović
U prikazu su učestvuje deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Aleksandar Vučić na prikazu sposobnosti Vojske Srbije
Aleksandar Vučić na prikazu sposobnosti Vojske Srbije
Tanjug/​Sava Radovanović
U dinamičkom delu prikaza angažovano je 400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, preko 25 borbenih vozila i borbenih sistema, kao i 12 vazduhoplova.

U taktičko-tehničkom zboru angažovano je oko 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske, i predstavnika preduzeća iz grupacije odbrambene industrije Srbije sa pet vazduhoplova i više od 130 borbenih vozila i borbenih sistema, naoružanja i druge opreme.

Šeik iz Bahreina, izaslanik kralja za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost, boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, prvoj nakon što je prošlog meseca predsednik Vučić posetio tu zemlju.

Vučić je, inače, prvi predsednik Srbije koji je boravio u zvaničnoj poseti Bahrejnu, nakon čega je usledila poseta izaslanika bahreinskog kralja.

Prikaz vojne sposobnosti 26.03.2021.
Prethodni prikaz naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije bio je 26.03.2021. godine u kasarni “Dedinje”, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Kine Veij Fengheo.

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prikazali su borilačke veštine, segmente protivterorističke borbe i tehnike veranja u urbanoj sredini, nakon čega su svoje sposobnosti i veštine prikazali i pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene “Kobre” u prikazu rada i postupaka protivterorističke grupe u dejstvu na oteto vozilo.

Gostima je prikazan i egzercir Garde Vojske Srbije koji je pratio nastup Reprezentativnog orkestara Garde, nakon čega su imali priliku da pogledaju i eskort vozila starije generacije, koja se čuvaju u Gardi, od kojih su neki pravi rariteti, a održavaju se u voznom stanju uprkos godini proizvodnje. Prikazana su dva Mercedesa “Pulman 600”, koji su u upotrebu u Vojsci od 1965. godine, u kojima se u većem broju zvaničnih pojavljivanja vozio predsednik SFRJ.

Prikaz je završen prezentacijom dela opreme, naoružanja i pokretnih sredstava koja su na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *