“Zašto ne smem da razgovaram sa građanima, ako sam pristojan, učtiv?” Vučić o kampanji “od vrata do vrata”

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je užasnut pokušajem sprečavanja napretka demokratije u Srbiji, uz pitanje zašto se kao problem apostrofira to ako aktivisti stranaka žele da razgovaraju sa građanima u kampanji od vrata do vrata.

On je time odgovorio na konstataciju novinara da je pravni tim organizacije “Ne davimo Beograd” otkrio ko je stajao iza kol centara, odnosno poziva koji su građani dobijali tokom izbora 2020. i pitanje zašto su oni sada protiv kampanje od vrata do vrata.

– Zašto ne smem da razgovaram sa građanima, ako sam pristojan, učtiv? Sećam se Tadićeve kampanje na Vračaru, da je zvonio na vrata ljudima… Šta je problem ako neko kaže da je iz neke stranke, da bi želeo da razgovara, a svako može da odbije – rekao je Vučić.

Kako kaže, to se radi u svim zemljama sveta.

– Iza toga se krije pokušaj da zabrane komunikaciju sa građanima, i da ona bude organičena samo na njihove objave, pošto sebe vole najviše na svetu… A, da ne čuju nikad nekog drugog. Znaju i da nemaju partijsku infrastrukturu i aktiviste koji bi da se angažuju na terenu, pa bi da ograniče one koji hoće nešto da rade – rekao je Vučić.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *