“SRBIJA JE SLOBODNA I SAMOSTALNA DRŽAVA” Ključne odluke u našoj zemlji neće donositi ambasadori i stranci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je pokrenut međustranački dijalog,

Kako je naveo, nekima, koji žele da razgovaraju uz posredovanje stranaca, cilj, ne da razgovaraju, već da ih neko sa strane dovede na vlast.

Podsetio je da se, oni koji odbijaju razgovore sa vlašću bez stranaca, vraćaju na svoje vreme kada su američki ambasadori i Mišković donosili odluke ko će da bude u vladi.

On je za TV Pink istakao da u Srbiji ključne odluke neće donositi ambasadori.

– Zamislite nekog od ambasadora i tajkuna da mi kaže ovaj može ovaj ne može u vladu. Recite mi ime svetskog političara i tajkuna koji mozez to da uradi. Po tome vidite koiiko je Srbija napredovala. Ne zavisi više od dvojice tajkuna kako će Srbija napredovati, već od rasta i rezultata – poručio je on.

Vučić je izjavio danas da će kao predsednik Srbije uvek pokazivati poštovanje prema evrospkim predstavnicima i razgovaraće sa njima kada dođu kod njega u Predsedništvo, ali da on predstavlja svoju zemlju, nezavinosti i suverenitet, te da neće u razgovore pred strane predstavnike i druge šefove, jer bi time ponizio Srbiju.

– Neću, jer bih time ponozio ne sebe, već Srbiju, a Srbiju da ponižavam, ne pada mi na pamet – rekao je Vučić.

Komentarišući ocene dela opozicije koja je zagovarala bojkot na prethodnim izborima, da dijalog vlasti i opozicije, koja ne želi prisustvo stranaca nisu dobri, Vučić je rekao da su time “svi rekli sve i da su građani to razumeli”.

– Poštujem i Fajon, Bilčika, Kukana i Flekenštajna, ali ako je vama važnije da razgovarate sa njima, da oni budu ti koji će da urade nešto za vas, a ne sa ljudima iz ove zmelje… To je vaš izbor, postujem to, ali … pametni su naši ljudi – rekao je Vučić.

On je dodao da će i predstavnici SNS-a razgovarati sa evroparlamentarcima, da će ih pažljivo saslušati, ali da će on lično, kao predsednik države, da se angažuje sa drugim ljudima.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *