“RAZGOVARAO SAM SA VUČIĆEM…” Krivokapić otkrio šta očekuje od Srbije, pa pomenuo SMENU LEPOSAVIĆA

Prema rečima Krivokapića, o boljim odnosima dve zemlje svedoče brojne posete crnogorskih ministara prestonici Srbije.

Komunikacija sa državnim zvaničnicima Srbije postoji i ja sam veoma zadovoljan zbog toga. Nekoliko puta sam razgovarao sa predsednikom Vučićem i premijerkom Brnabić. Verujem da će uskoro uslediti i uzajamne posete na najvišem državnom nivou, rekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Krivokapić se osvrnuo i na probleme unutar parlamentarne većine zbog najavljene smene ministra pravde Vladimira Leposavića, odnos sa koalicionim partnerima, kao i na kritike zbog toga što otvoreno iznosi svoje verske stavove.

– Primetno je da kod pojedinih predstavnika skupštinske većine još uvek traje proces adaptacije na činjenicu da su sada i oni vlast. Nije to jednostavno i lako nakon tridesetogodišnje vladavine DPS-a. S druge strane, kao što znate, na parlamentarnim izborima prošle godine izborili smo se za slobodu u svakom smislu te reči, tako da je sada apsolutno normalno da Vladu kritikuju i napadaju i pozicija i opozicija – ističe on.

Krivokapić kaže da je Vlada stabilna i ne može je poljuljati bilo koji pojedinac, pa ni Leposavić.

– Već sam ranije rekao da će ova Vlada trajati pun mandat, u skladu sa zakonom. Kao premijer koji je mandat dobio od naroda i kao takav sam birao svoje ministre, imam apsolutno pravo da smenim i sankcionišem bilo koga čijim radom kao premijer nisam zadovoljan. Svako ko je postavljen na ma koju funkciju u Vladi mora biti svestan da na tom položaju neće biti doživotno i da će sa iste otići onog trenutka kada se proceni da njegov rad nije u interesu države i naroda.

O tome kako planira da prevaziđe parlamentarnu krizu i umiri deo skupštinske većine koja ga “oštrije napada od opozicije”, Krivokapić kaže da krizu “ako postoji” nije izazvao on.

– Na parlamentarnim izborima prošle godine izborili smo se za slobodu u svakom smislu te reči, tako da je sada apsolutno normalno da Vladu kritikuju i napadaju i pozicija i opozicija. Razumem da je to mnogima neobično, ali mene raduje činjenica da je ova Vlada Crnoj Gori obezbedila toliki stepen demokratije.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *