TURISTI IZ SRBIJE PODELILI SVOJA ISKUSTVA SA PUTOVANJA U GRČKU: Evo koliko se čeka na granici i šta vam sve traže carinici

Na društvenim mrežama razmenjuje se na hiljade poruka i informacija o početku turističke sezone u Grčkoj i otvaranje graničnog prelaza Evzoni.

Turisti iz Srbije najviše veruju ličnim iskustvima korisnika, pa tako svakodnevno pitaju šta je potrebno od dokumentacije, kako se dobija PLF obrazac, koji su testovi validni i kako se dobija potvrda o preležanoj bolesti.

Jedna od najvećih grupa na Fejsbuku Life from Grece, koja broji 110.000 članova i koja odnedavno informacije deli i na vajberu u grupi u kojoj je veliki broj ljudi, uglavnom iz Srbije, bukvalno iz sata u sat deli sa korisnicima najnovije informacije iz Grčke.

Trenutno najviše negodovanja izaziva činjenica da je za decu stariju od pet godina potreban negativan PCR test.

– Prošli smo granicu na Promahonasu danas oko 13.20. Čekali smo skoro sat vremena, ali kad smo stigli na red samo su nam pogledali pasoše i saobraćajnu za auto i lupili pečat. Nisu gledali ni PLF, ni potvrde. Ja sam imala negativan PCR, a suprug potvrdu o vakcinaciji, ali to nisu ni pogledali – napisala je svoja iskustva jedna od korisnica.

Slična je situacija na još jednoj vrlo posećenoj stranici “GRČKA – grupa za turiste”, koja takođe broji oko 60.000 pratilaca. Sva pitanja su se svela na pripremu dokumentacije, kao i na to koliko ljudi dnevno može ući u Grčku pošto je bilo spekulacija da je limitiran broj.

Izvor: (Kurir.rs/Novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *