DR KISIĆ SE OBRATILA NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Moramo da se strpimo još malo (VIDEO)

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da će ugostiteljskim objektima rad biti produžen do ponoći, a na kioscima ćemo moći da kupujemo kao nekada, od 00 do 24 sata.

Građanima se nakon sednice obratila dr Darija Kisić Tepavčević.

– Napominjem da, koliko kog smo željni sportskih manifestacija, slavlja, svaka vrsta okupljanja čak i sada, kada imamo razloga za optimizam moramo da se strpimo još malo – rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Nakon što je saopštila epidemiološke mere dr Darija Kisić Tepavčević govorila je i o vakcinaciji.

– Sada je na mladima da zadaju završi udarac, značajan broj njih se odaziva i nadamo se da će do da se poveća u narednom periodu. Kada navode razlog zašto se nisu vakcnisali do sada navode da su zdravi i da nisu imali ni grip – rekla je dr Kisić Tepavačević.

Košarkaška utakmica u Pioniru

– Nemamo policajce za svakog za nas, to što se desilo je nedopustivo i tužno. Oni koji se okupljaju pre svega čine nažao sebi jer dolaze u rizik da se zaraze. To je najveća moguća kazna ako virus prenesu na najbliže. Sami sebi treba da budemo kontrolori i da činimo sve da očuvamo zdravlje. Sankcija ne treba da bude razlog da se ponašamo dogovorno – istakla je ona.

Govorila je i o novom talasu koji se očekuje na jesen.

– Kraj jeseni jeste početak respiratornih inefekcija, pa očekujemo da tada sve respiratorne infekcije budu jače. Ali sada smo mnogo jači. Na nama je da dočekamo virus što jači.

Što se tiče vakcinacije mladih, Kisić Tepavčević je rekla da su mladi sada prioritet zato što imamo dovoljan broj vakcina.

– Na mladima je da daju završni udarac.

Ona je navela da veruje u mlade i da je sigurna da će se odazvati vakcinaciji.

– Mladi u našoj zemlji će nesumljivo pokazati da su odgovorni.

Kako se saznaje, u narednim danima biće doneta odluka o proslavi matura, kao i pravila po kojima bi one mogle da se odvijaju.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da će biti ukinut besplatni PCR za one koji putuju u Nemačku.

To je jutros najavio i epidemiolog dr Predrag Kon koji je istakao da će i nadalje biti popuštanja mera ukoliko se nastavi ovakva situacija.

Izvor: (Espreso)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *