UPOZORENJE IZ RHMZ: U naredna dva sata očekuju se NEPOGODE u ovim delovima Srbije, stabilizacija vremena tek sledeće nedelje

Velika kiša, pljuskovi i grad očekuju se u naredna dva sata u pojedinim delovima naše zemlje, najavio je danas Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U naredna dva sata na istoku (područje Donjeg Milanovca, Žagubice, Bora, Boljevca, Gamzigradske Banje, Soko Banje, Knjaževca ), na zapadu ( Mali Zvornik, Krupanj), jugozapadu ( Zlatibor, Kokin Brod i Sjenica ) i na jugoistoku (Aleksinac, Niš, Pirot, i Dimitrovgrad) ponegde kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom – stoji u najavi RHMZ.

U Bačkoj, i na zapadu Srema ponegde slaba kiša.

Kako javljaju reporteri sa terena, pored pljuskova u Pomoravskom okrugu krenuo je i grad koji neprekidno pada već neko vreme.

Đorđe Đurić: Do 14. juna veoma promenljivo i nestabilno
Đurić je najavio da će u narednom periodu ponovo doći do kiše i pljuskova, kao i nešto nižih temperatura.

Đurić je rekao da smo prethodnih par dana uživali u sunčanom vremenu, ali da se, nažalost, situacija već od danas menja.

– U većem delu Srbije ponovo dolazi do nestabilnosti. Što znači da će nakon sunčanog jutra doći do jačeg razvoja oblačnosti i da će kraj dana biti rezervisan za lokalne pljuskove sa grmljavinom- rekao je Đurić.

Kako kaže, ovakvo vreme zadržaće se sve do subote.

– Ostaće relativno toplo vreme, u skladu sa kalendarom i temperature će biti manje-više oko 27, 28 stepeni- rekao je Đurić.

Dodaje da će osećaj sparine biti dosta izražen.

– U nedelju nas očekuje prolazno naoblačenje u vidu slabe kiše, ali će manje osveženje doneti jak severozapadni vetar- naglašava on.

Kako kaže, od ponedeljka konačno dolazi do sabilizacije vremena i dodaje da ćemo uživati u prijatnim temperaturama oko 24, 25 stepeni, i zatim, dodaje, polako idemo ka letnjim temperaturama.

– Leto nam i kalendarski stiže za deset dana- rekao je Đurić.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *