VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU PREDSEDNIKU KINE: Odnosi naših zemalja su na istorijskom nivou!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je kineskoj ambasadorki Čen Bo uručio čestitku upućenu predsedniku Si Đinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.

Vučić je u čestitki naveo da je “zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, Kina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira i stabilnosti na globalnom planu”, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Na sastanku sa Čen Bo, Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Kine “na najvišem istorijskom nivou” i da je uveren da će saradnja biti nastavljena “u duhu svestranog strateškog partnerstva”, navodi se u saopštenju.

Vučić i Čen Bo su razmotrili aktuelne i moguće srpsko-kineske infrastrukturne projekte, uključujući projekat izgradnje fabrike vakcina.

Predsednik Srbije se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega i pruge Beograd-Novi Sad, koji treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine, dodaje se u saopštenju.

Izvor: (Espreso / Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *