NIŽU SE FANTASTIČNI REZULTATI: Prve prognoze privrednog rasta izvanredne, predsednik Vučić srećan i ponosan

– Imali smo samo minus 1 odsto rast prošle godine, i zato je ovo impresivan rezultat. Možda neko ima šest ili sedam odsto rasta, ali to su oni koji su imali minus 15 ili minus 10 rasta – objasnio je on.

Vučić je, nakon obilaska Inženjerskog centra kompanije ZF u Pančevu, odgovarajući na pitanje novinara kakvi su ekonomski parametri i da li imamo dovoljno novca u budžetu, kao i koliko ovakve kompanije doprinose rastu, rekao da su kompanije poput ZF “lek, spas i život za Srbiju”.

– Što se tiče prvih šest meseci deficit je manji od predviđenog budžetom za milijardu evra. Srećan sam zbog 30 odsto te milijarde zbog uvećanih prihoda, ali nisam zadovoljan zbog manje potrošenih para. Voleo bih da smo imali još više uloženog u javne investicije, jer bi to podstaklo dalje privredni rast – ukazao je on.

Vučić je ponovio da je nivo stranih direktnih investicija u prvih šest meseci 1,72 milijardi evra.

– Ne zaboravite da živimo u korona vreme, srećan i ponosan sam na Srbiju što imamo takve rezultate u ovo vreme – podvukao je on.

Kazao je da se sutra u 18:30 zatvar trezor NBS, pa će tada znati podatke za jul.

– Sutra ide uplata PDV-a, akcija, i svega drugog na osnovu čega možemo govoriti o rezultatima ovog meseca – ukazao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *