PREDSEDNIK O DETALJIMA JUČERAŠNJEG TELEFONSKOG POZIVA: Nisam uzimao 9 miliona evra za sebe i svoje kompanije, već za puteve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da devet miliona evra nije tražio iz budžeta za sebe i svoje bogaćenje već za izgradnju 50 kilometara puta od Donjeg Milanovca do Golupca.

“Ponosan sam da u budžetskoj rezervi imamo toliko novca i da možemo da izgradimo 50 kilometara tog važnog puta. Možda nije u skladu sa svakim članom Ustava ili zakona, ali nije u suprotnosti ni sa jednim od njih”, rekao je Vučić u Pančevu odgovarajući na novinarsko pitanje na osnovu kog člana Ustava i zakona je juče tražio devet miliona evra novca koji “pripadaju građanima Srbije i da li je to normalno”.

On je rekao da je to dao sebi za pravo, jer nije uzimao devet miliona za sebe ni za svoje kompanije, niti radi ono što, kako je rekao, rade neki drugi.

“Pitao sam da li ima devet miliona evra u tekućoj budžetskoj rezervi za put Donji Milanovac – Golubac”, precirao je predsednik i dodao da je zadovoljan kada mu zameraju to što hoće da gradi puteve i pruge i razvija Srbiju, a ne da se lično bogati.

“Nastaviću to da radim i ubuduće i uvek se boriti za Srbiju, njene puteve i pruge, za naš narod i nista za sebe”, poručio je Vučić.

Vučić je juče tokom posete Kladovu pozvao telefonom ministra finansija Sinišu Malog i dogovorio sa njim da se do kraja godine obezbedi iz budžeta dodatnih devet miliona evra za rekonstrukciju puteva u istočnom delu Srbije.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *