“Najbolje vreme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi” Vučić saopštio lepe vesti, stiže moderan i opremljen Klinički centar

Najbolje vreme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić, navodeći da predstoje brojni infrastrukturni projekti koji će taj grad učiniti potpuno drugačijim i boljim mestom za život.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa Kliničkim centrom u Kragujevcu, Vučić je rekao da se sve radi kako je i planirano.

– Posle Niša, Beograda i Novog Sada, završava se kompletan projekat, od oko 35 miliona evra. Toliko vredi samo građevinski deo, ukupno sa opremanjem uložićemo 45-50 miliona – rekao je Vučić novinarima.

Istakao je i da Kragujevac zaslužuje takav, moderan i opremljen Klinički centar, dodajući da ne zaboravlja da su zdravstveni radnici iz tog grada prihvatili veliki teret, kada je u vreme prethonih talasa korona virusa trebalo da idu u Novi Pazar.

Po pitanju Centra izvrsnosti, u kojem bi trebalo da se nalazi i banka matičnih ćelija, Vučić je rekao da je to jedini projekat sa kojim se kasni, zbog korone, te da je jednog od izvođača radova odbila EBRD.

– Ali, biće to urađeno – poručio je Vučić.

Na pitanje u vezi sa stadionom “Čika Dača”, Vučić je rekao da se svi projekti rade i da se uskoro kreće u izgradnju.

– Biće to velelepan stadion, kakav Kragujevac i Šumadija zaslužuju, za oko 20.000 ljudi, po najvišim evropskim standardima, da mogu najbolje evropske utakmice da igraju. Biće prava lepotica od stadiona, izgledaće fenomenalno čim se projekat završi – rekao je Vučić.

Podsetio je na projekat obilaznice oko Kragujevca, što će vredeti oko 155-160 miliona evra i koju će graditi konzorcijum srpskih kompanija, te na železničku prugu za industrijsku zonu, kao i na izvlačneje toplane iz centra grada.

– Rešavaćemo problem ”Zastava oružja”. Gradićemo kanalizaciju koja je najskuplja u Kragujevcu, i kišnu i fekalnu. To će biti drugi grad, ljudi će da dobiju nešto što su čekali 70 godina, završićemo za dve, tri, četiri godine. Najbolje breme za Kragujevac i Šumadiju tek dolazi – rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.