MERKELOVA OSTALA “ZAGLAVLJENA” U AUTOMOBILU Šta je sve obeležilo susret Angele i Rame? (VIDEO)

Rami su na društvenim mrežama zamerili što je prilikom susreta koristio pozdrav koji se izbegava tokom pandemije, kao i što je Merkelovu dočekao ležernije obuven, nego što događaj to nalaže.

Nemačka kancelarka Angela Merkel jutros je napustila Beograd i otišla u Tiranu, na sastanak lidera Zapadnog Balkana, na kojem učestvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Merkel se odmah po dolasku u Tiranu sastala sa Edijem Ramom u Palati brigada ispred koje joj je priređen svečani doček. Rama je sav ponosan čekao gošću, ali nije sve baš “išlo kao podmazano”.

Naime, “mercedesu” u kojem su dovezli Merkelovu su izgleda zablokirala vrata, ili je vozač zaboravio da ih otključa, pa su kamere snimile telohranitelja kako se muči da ih otvori.

Kao da već to nije bilo dovoljno neprijatno, usledilo je Ramino zbunjeno pozdravljanje sa nemačkom kancelarkom. Rama je, naime, pružio ruku, dok Merkel zbog korona virusa izbegava rukovanje već se pozdravlja pesnicom.

Iako je Merkelova, još dok je bila fino udaljena od Rame, stisla pesnicu, premijer Albanije je nastavio da drži ispruženu šaku, pa su se na trenutak oboje zbunili, ali su se ipak “ispesničili” na kraju.

– Rama je pružio ruku, a Merkelova ga je pozdravila pesnicom, kao da bi da ga podseti da je pandemija i dalje tu i da ovakvo ponašanje nije još prihvatljivo. Naravno, ovo je simbolično, ali jasno ističe razliku u pristupu primeni korona mera – komentarisali su ljudi na društvenim mrežama.

Rami su zamerili i što je opet došao ležernije obuven, nego što događaj to nalaže. Istina, premijer Albanije znao je na važnim sastancima u Briselu da se pojavi u patikama, što danas nije bio slučaj. Međutim, neki su mu zamerili što nije obuo kožne cipele za odelo, već je Merkelovu dočekao u mokasinama, a neki su komentarisali kako im Ramine cipele više liče na patofne.

Neki nisu bili zadovoljni ni izborom kravate.

Sledeći “gaf” usledio je tokom intoniranja himne. Naime, kancelarka je u Tirani, baš kao i u Beogradu, zbog svog zdravstvenog stanja, presedela na stolici dok je intonirana himna. Građani joj to nisu zamerili, ali im nije bilo jasno zašto je i Rama sedeo.

Inače, Rama je danas Angeli Merkel uručio odlikovanje. Na početku sastanka uručio joj je orden “Zvezda sa velikom vrpcom za javnu zahvalnost”.

Nakon tet-a-tet sastanka, Rama je rekao da niko nije učinio više za Zapadni Balkan od kancelarke Merkel i da niko nije razumeo region kao ona.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *