Vučić: Stižu nam moćne ruske rakete (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da Srbiji do kraja godine stižu ruske moćne protivoklopne rakete “Kornet”. Kako je naveo, naknadno će stići dodatna oprema.

On je to izjavio tokom obilaska prikaza sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije koje organizuju Ministarstvo odbrane i VS u parku Ušće u Novom Beogradu.

– To je moćna raketa, jeftina je, a uništava tenk koji košta tri ili četiri miliona. Ovi zapadni tenkovi i pet ili više miliona – rekao je Vučić.

On je istakao da su Niš, Vranje i Kraljevo mnogo bolje vojno popunjeni, nego što je to slučaj u Beogradu i Vojvodini.

– Više od 65,70 odsto ljudi nam je iz okruga na jugu Srbiji. Našu vojsku čine pet okruga – Nišavski, Pirotski, Jablanički, Pčinjski i Toplički – to nam je vojska. Uvek su bili najhrabriji deo. Od svih nas najmanje kukaju… Sve nam je jug Srbije – kazao je Vučić.

Vučić se u razgovoru sa pripadnicima Vojske raspitivao i o uslovima rada, a kako su mu rekli sami vojnici, oni su sve zadovoljniji opremom i uniformama, a naročito nemačkim čizmama koje su se dobro pokazale.

Tokom obilaska informisao se o tenkovima koje Vojska Srbije ima na raspolaganju, a vojnici su objasnili njihove performanse. Naglasio je da je važno da se zadrže ljudi, posebno na vojno-tehničkom institutu.

Na Ušću su izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza, koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije – helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko-raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.

Poseban akcenat je na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema “Nora” i “Oganj”, borbenih oklopnih vozila “Lazar” i “Miloš”, kao i na projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova.

U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svetskog rata.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *