Vučić završio sastanak sa Bramercom počeo razgovor sa Lajčakom

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo se sastao sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu.

Kako je ranije najavljeno tema tog sastanka trebalo bi da bude trenutna situacija u vezi sa primenom sporazuma postignuthih u procesu dijaloga Beograda i Prištine i o napretku u pregovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, ali je jasno da će jutrošnji događaji na severu KiM biti glavna tema razgovora Vučića i Lajčaka.

Kako je danas za Tanjug izjavio Portparol EU, Peter Stano Miroslav Lajčak se Lajčak poslednji sati čuo sa političkim liderima na Kosovu povodom aktuelne situacije.

Predsednik se pre sastanka sa Lajčakom sastao sa glavnim tužiocem Mehanizama međunarodne krivične tribunale. Seržom Bramercom.

Lajčak je u Beograd doputovao iz Prištine, gde je boravio tri dana. Kako se navodi, Lajčak će se tokom boravka u Beogradu sastati i sa predstavnicima međunarodne zajednice u Beogradu, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice i civilnog društva.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *