“Ekonomsko blagostanje je preduslov za napredak” Vučić: Srbija će ove godine imati rast veći od sedam posto

Vučić je ukazao da je Srbija i prošle, kovid godine, imala solidne ekonomske rezultate.

Ove godine, procene ukazuju da će ekonomski rezultati biti bolji nego prošle.

Istakao je da je čast što Srbija može da se predstavi na najbolji način na ovoj svetskoj izložbi, i pokaže da i Srbija, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati, zeli da buduće generacije budu konkurentne prema svetu.

Pohvalio je odnose sa UAE ističući da su dve zemlej povezane partnerskim odnosom, koji se oslikava i u izgradnji fabrike vakcina u Srbiji.

Vučić je kazao da zajednički projekti doprinose razvoju Srbije i daju podsticaj našoj ekonomiji.

Bilateralni odnosi su, prema njegovim rečima, na istorijskom maksimumu.

Ukazao je da je posebno zadovoljan i što Srbija može u saradnji sa UAE da razvija projekat Beograd na vodi.

Izrazio je zadovoljstvo što se ova izložba održava upravo u Dubaiju, na 50 godišnjicu te države.

– Događaji kao ovaj su odlična mogućnost za promociju naše keonomske saradnje. Ekonomsko blagostanje je preduslov za napredak – podvukao je on.

Vučić je kazao da je Srbija postala najbrža rastuća ekonomija u našem regionu, koja ima stalno rastuće rezultate privlačenja direktnih stranih investicija i trgovinske razmene.

Predsednik je poručio da je Srbija zainteresovana za globalnu trgovinu, što je, kako je rekao, jedan od naših najvažnijih prioriteta, zbog čega se trudimo da razvijemo i ostale privredne sektore.

Zato, kaže, Srbija i učestvuje na Ekspo izložbi, i svoje prisustvo u Dubaiju smatra veoma značajno.

– Važni su nam ”start ap” centri. Srbija želi da napreduje u inovacijama i oblasti digitalizcije, kao i da sarađuje sa svima, jer je to jedini način da se zajedički razvijamo i smanjimo političke tenzije – rekao je Vučić.

Dodao je da su skupovi poput svetske izložbe u Dubaiju važni jer pružaju mogućnost da se vidi nešto drugačije.

– Da se spojimo sa drugim državama, nacijama, da napredujemo u inovacijama, kako bismo naša društva. Srbija je zahvalna što može sebe da predstavi i svoje poduhvate – rekao je Vučić.

Istakao je da će Srbija u Dubaiju uz pomoć virutalne realnosti predstaviti sve što nudi, i Nikolu Teslu i Milutina Milankovića, pokazati kako izgleda Lepenski vir, naša kultura, religija.

– Predstavićemo različite ekonomske sektore, sadržaje, tehnološke inovacije… Naša želja je da pozicioniramo Srbiju na listu najmoćnijih zemalja u inovacijama – rekao je Vučić, koji je prisutnima poželeo dobrodošlicu u Paviljon Srbije:

“Dobrodošli i živela Srbija”.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *