Vučić sa sekretarom Svete Stolice, odnosi zasnovani na međusobnom poštovanju

Predsednik Aleksandar Vučić primio je sekretara Svete Stolice za odnose sa državama nadbiskupa Pola Ričarda Galagera i tom prilikom rekao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom poštovanju i poverenju, kao i to da je naša zemlja dugoročno opredeljena da ih unapređuje.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Svetoj Stolici na značaju koji pridaje odnosima sa Srbijom, kao i na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je podsetio na svoju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franciska koje je tada čuo, a koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, dodaje se u saopštenju.

Vučić je izneo svoje poglede na situaciju u regionu, a nadbiskup Galager je preneo da je u Vatikanu zapaženo koliko predsednik Vučić svojim izjavama i radom doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Dodao je da region ostaje prioritet za Svetu Stolicu i da su im jasni izazovi sa kojima se suočava.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o tome šta Republika Srbija može da uradi za Katoličku crkvu u našoj zemlji, posebno o procesu restitucije njene imovine.

Izvor: rts.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *