VUČIĆ SE OBRATIO IZ SOČIJA: Nadam se dobrim vestima posle sastanka sa Putinom, hvala građanima Srbije na podršci

On je danas stigao u Soči i time je započeo svoju posetu Rusiji. Vučić će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Glavna tema susreta dvojice lidera biće gas, ali će se razgovarati o još važnih tema.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić će se na sutrašnjim razgovorima u Sočiju, između ostalog, fokusirati i na rešenje kosovske krize, navodi se u saopštenju zvaničnog Kremlja.

Zahvalnost građanima Srbije
– Nadam se dobrim vestima posle sastanka sa Putinom, hvala građanima Srbije na podršci, zaključio je predsednik Srbije.

O gasu
Prioritet je, kako je dodao, obezbediti dovoljne količine gasa i struje.

– Sećam se 2017. kada su završeni predsednički izbori, deo ljudi je živeo u svom balonu na socijalnim mrežama. Tako je i sa ovim ljudima, oni svakoga dana govore o ugorženosti od Rio Tinta. Ugorženost ne postoji, ugrozili su državu jer ona nije dobila ni dinara – rekao je Vučić.

Kako kaže, neko je sigurno imao koristi, ali ne država, jer se nikome tek tako ne daju istražna prava.

Predsednik je objasnio da je danas u neverici čuo floskulu “u ovo teško vreme” i da se pita kada je to bilo bolje vreme.

– Pre deset godina je bilo bolje vreme? U čemu? U kom segmentu? – pitao je Vučić.

Dodao je da je tražio od Vlade Srbije da intervenišu na tržištu i zaštite kupce od nekontrolisanog rasta cena.

– Imamo brašna, pšenice i svega. Imamo mnogo robe u Robnim rezervama i one služe da utičemo na tržište u vreme krize – istakao je Vučić.

Govoreći o merama u borbi protiv bele kuge, predsednik je rekao da će pomoć za drugo dete biti još veća od pomoći za prvo i te da se traži način kako sa se velike firme obavežu da izgrade vrtiće.

Predsednik o Rio Tintu i protestima na Makišu
– Rio Tinto u Srbiju niko od nas nije doveo, već predstvanici bivšeg režima koji danas učestvuju u protestima. Osam godina pre našeg dolaska na vlast, a devet sporazuma su sa njima potpisali. Tada im litiju nije smetao? – rekao je predsednik Srbije.

Oni pozivaju glumce, maltretiraju ljude da budu pri tom skupu “ekologa”. U stanju su da prete. Videćemo šta će Rio Tinto imati da nama ponudi.

– Kako ste došli uopšte na te proteste? Govorite nam o svemu tome, a koliko ste samo cigareta zapalili? Koga lažete, koga obmanjujete?

– Nemojte misliti da Viola Fon Kramon više voli Srbiju od nas samih – dodao je predsednik i rekao da je jako nervozan jer je veliki bezobrazluk da neko pomisli da druga strana ide protv Srbije, a direktno radi protiv nas i napomenuo da ga niko ne može ubeđivati u to da neko ko želi nezavisno Kosovo želi dobro Srbiji.

“Vratiću se ili kao pukovnik ili kao pokojnik”
Predsednik Srbije izjavio je ovo, tokom intervjua sa ruskim novinarom Aleksandrom Solovljevim, na šta mu je poznati novinar odgovorio da će se vratiti kao general pukovnik.

– Rusi znaju koliko je Srbija jaka, a mi svi znamo koliko oni vole Srbiju kao što mi volimo Rusiju. Solovljev je meni odgovorio u šali, više navijački – dodao je predsednik.

Zahvalnost Putinu, izgrađeni dobri odnosi Srbije i Rusije
– Posle svih 18. susreta sa ruskim predsednikom, izgrađeno je veliko poverenje. Ovo je naš 19. susret. Podsetiću vas teške 2015. godine, kada su pokušavali da nas označe kao genocidan narod. Tada smo zahvaljujući razgovorima sa Putinom uspeli da takva Rezolucija bude izglasana – rekao je on.

– Ovo je od suštinske važnosti za Srbiju, prokomentarisao je predsednik na početku.Od formata je mnogo važniji rezultat. Sa Putinom će na stolu biti mnogo tema, jedna od njih gas – naveo je predsednik Srbije.

– Hvala Putinu na poštovanju koje ukazuje Srbiji, to je lepa vest za naše građane. Za nas je mnogo važniji rezultat – rekao je Vučić.

– Siguran sam da predsednik Putin razume to što smo mi oni koji se bore. Predsednik Rusije Vladimir Putin je uvek razumeo težinu pozicije u kojoj se nalazi naša zemlja – rekao je predsednik.

– Verujem da zbog tog poverenja i odnosa imamo pravo da se nadamo – naveo je predsednik Srbije i dodao ne krije da je nervozan i da ima tremu.

Kako je dodao, Putin ima poverenja u nas, ali ishod razgovora je neizvestan.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *