“TO JE, NESUMNJIVO NA DOBROBIT OBE ZEMLJE” Evo šta je sve Putin rekao Vučiću na sastanku u Sočiju

Srpski i ruski lider su završili sastanak

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas, na početku susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju, da će Moskva i Beograd pronaći prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora o isporukama gasa Srbiji.

– Mislim da ćemo se dogovoriti, naložićemo odgovarajućim telima da posao dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje koje bi bilo prihvatljivo za naše srpske partnere – rekao je Putin.

Putin je poželeo Vučiću uspeh na izborima u Srbiji u aprilu sledeće godine.

– Želim da vam izrazim zahvalnost na pažnji koju posvećujete razvoju rusko-srpskih odnosa. Nadam se da će glasači u Srbiji to takođe ceniti – istakao je Putin, javlja RIA novosti.

Putin je rekao da Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić poseti Moskvu u decembru.

– Razvijamo odnose između vlada dveju zemalja. Očekujemo da će vaša premijerka doći u Moskvu u decembru – rekao je Putin Vučiću, preneo je Tas s.

Ruski predsednik je istakao da pozicija Rusije po pitanju Kosova i Metohije ne zavisi od tekuće politicke konjunkture i da se nada da će biti pronađeno rešenje koje će zadovoljiti interese svih.

– Znate da je naša pozicija principijelna. Podržavamo vašu poziciju o rešenju kosovskog pitanja i nadam se da će se na kraju pronaći rešenje koje će zadovoljiti interese svih ljudi koji tamo žive – poručio je Putin.

Ruski predsednik je rekao da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim pravcima uprkos pandemiji korona virusa.

– Pred nama je obilje pitanja koja treba da razmotrimo. Ipak, uprkos izazovima koje je donela pandemije, veze dve zemlje ne samo da su održane, već su se razvile u svim pravcima – istakao je Putin.

Govoreći o trgovini, Putin je rekao da će Moskva i Beograd do kraja 2021. godine ne samo prevazići pad trgovinske razmene prouzrokovan pandemijom, već će povećati obim međusobne razmene.

– Ako smo u 2020. godini, pandemijskoj godini, imali pad trgovine, onda je ove godine rast već preko 20 odsto, u samo devet meseci ove godine. To znači da ćemo ne samo prevazići recesiju iz 2020. godine, već ćemo takođe povećati obim trgovine – poručio je ruski predsednik.

Ukazao je na razvoj saradnje u vojnoj sferi.

Podsetio je da dve zemlje redovno održavaju vežbe, razvijaju interakciju na liniji struktura vlasti, ministarstava odbrane i generalštaba.

Prema Putinovoj oceni, “to je, nesumnjivo na dobrobit obe zemlje”.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *