BEOGRAD KAO “GRAD DUHOVA” Građani ozbiljno shvatili situaciju, ulice gotivo PUSTE, kafići zatvoreni…

Nakon što je situacija sa pandemijom korona virusa na ne baš zavidnom nivou, Srbija pokušava na sve moguće načine da tu situaciju preokrene u povoljnu. Kao što su današnji podaci pokazali, za samo jedan dan imamo gotovo 8.000 zaraženih!

Nove mere stupaju na snagu od petka, 4. decembra, što znači da će važiti od ovog vikenda, a kako se saznaje, na snazi bi trebalo da budu dve nedelje od usvajanja.

Naša ekipa obišla je večeras delove prestonice, i kao što možete videti, na ulicama je pusoš. Pokoji ćovek prođe, a ugostiteljski objekti, kao što svi znamo već danima unazad se zatvaraju u 18 časova.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Podsetimo, velika novina u predloženim novim merama odnosi se na uslužne delatnosti. Frizeri, kozmetički saloni i slično, ali i butici koji nisu u tržnim cetrima, prema postojećim merama, mogu da rade do 21 čas. Uz skraćenje radnog vremena na 17 sati, drastična promena je da se sve to, zajedno s ugostiteljskim objekitma, bude zatvoreno tokom vikenda.

Nove mere, koje će Vlada usvojiti u četvrtak su sledeće:

– prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend
– apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji;
– pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend
– pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 sati ujutru do 15 časova.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Podsetimo, u poslednja 24 sata testirano je 22.837 pacijenata, što je novi rekord u broju testiranih osoba, od kojih je pozitivno 7.999 na korona virus, što je, takođe novi rekord u broju novoobolelih u Srbiji. Preminulo je 48 osoba.

Najkritičnija je situacija u Beogradu, sa 1.968 novoobolelih, zatim slede Novi Sad sa 576, Kragujevac 343, Niš 229, Kraljevo 222. Alarmantno je i u Pančevu sa 188, Subotici 166, Čačak 163, Smederevo 138, Valjevo 113, Užice 106, Zrenjanin 105, Bajina bašta sa 102 novoobolela, dok je u ostalim gradovima broj novoobolelih ispod 100.Na respiratorima se nalazi 269 osoba.

Izvor: Srbija Danas/M.T.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.