ZA VIKEND SE SVE ZATVARA: Kafići, tržni centri i frizerski saloni neće raditi od petka do ponedeljka!

Vlada Srbije je, kako Kurir saznaje, prihvatila predlog medicinskog dela kriznog štaba da se uvedu još oštrije mere, te će od petka svi ugostiteljski i trgovinski objekti, osim prehrambenih prodavnica, radnim danima raditi do 17 časova, a biće zatvoreni od petka u 17 do ponedeljka u 5

Vlada Srbije je, kako Kurir nezvanično saznaje, prihvatila predlog medicinskog dela kriznog štaba da se uvedu još oštrije mere, te će od petka svi ugostiteljski i trgovinski objekti, kao i svi tržni centri, igraonice, kladionice, frizerski i kozmetički saloni, radnim danima raditi do 17 sati, dok će vikendom biti zatvoreni. Nove mere su neophodne, jer se u Srbiji svakog dana obaraju crni rekordi, pa je tako juče registrovano rekordnih 7.999 novozaraženih, a život je izgubilo 48 ljudi.

Mere koje je predložio krizni štab, kako saznajemo, između ostalog, podrazumevaju da ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti radnim danima mogu biti otvoreni do 17 časova, dok vikendom neće moći da rade, tj. od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati.

Ovo se, takođe, odnosi i na kozmetičke i frizerske salone, salone lepote, fitnes-centre, teretane i vežbaonice, spa-centre i bazene. S druge strane, ono što je za sve građane veoma važno, prodavnice prehrambene robe moći će da rade svaki dan do 21 sati, pa i vikendom.

Apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, svih sedam dana u nedelji. Pozorišta i bioskopi će raditi do 17 sati radnim danima i vikendom, a pijace će radnim danima raditi regularno, a vikendom od šest do 15 časova.

Nove mere ćebiti usvojene sutra na sednici Vlade, a važiće već od petka, 4. decembra. Na snazi bi trebalo da budu dve nedelje od usvajanja. Inače, u Srbiji su za 24 sata testirani uzorci 22.837 osoba, što je i najveći broj testiranih do sada. U bolnicama je 7.499 pacijenata, a na respiratoru rekordnih 269.

Oštriju borbu protiv korone najavila je i premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da će se u toku dana sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi zajedno razmotrili neke mere i njihovu usaglašenost s Ustavom. Potvrdila je da među članovima kriznog štaba postoje različita mišljenja koje bi mere bile najdelotvornije. – Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije, pa da brže završimo. Pratimo i situaciju u Evropi i šire, pa se vodimo i time – rekla je ona za TV Pink.

Izvor: Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.