STIGLA ZVANIČNA POTVRDA! Već 18. decembra, stiže po 5.000 dinara na VEŠE RAČUNE!

Pred poslanicima damas se nalaze četiri zakona i jedna odluka koja je jako važna. U pitanju je odluka o jednokratnoj pomoći penzionerima.

Ministar finansija je na današnjoj raspravi u Skupštini Srbije rekao da će biti reči i o završnom računu Republike Srbije za 2019. godinu.

Ovo je prva godina nakon 18 godina da paralelno kako razmatramo budžet za sledeću govorimo i o računu za ovu godinu, što je veliki uspeh- naglasio je.

Završni račun urađen je u skladu sa zakonom, a ukupni prihodi su 1.328 milijardi, rashodi i izdaci 1.296 milijardi dinara, a suficit 32 milijarde i 178 miliona dinara. Već četiri godine zaredom Srbija ima suficit u budžetu.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva radiće se na poboljšanju kvaliteta zapošljavanja u javnim preduzećima i kvalitetu njihovih usluga koji mora da raste iz godine u godinu. Uz to, institucije će biti ograničene, tako što će moći da zaposle do 70 odsto od broja zaposlenih koji su iz te institucije otišli u prethodnoj godini.

Projekcija duga je 57,3 odsto, što je manje od ranijih projekcija koje su predviđale 60 odsto budžeta. Do kraja godine pronaći će se i strateški partner za Komercijalnu banku.

Ti prihodi uopšte nisu ni navedeni u planiranom budžetu. Skoro polovinu tog novca – 170 miliona evra iskoristićemo za vraćanje starih, skupih kredita- najavio je ministar.

Ministar finansija je potvrdio da će najavljena jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara biti sprovedena 18. decembra.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.