JAPANSKI CAR NARUHITO POSLAO PORUKU VUČIĆU: Predsednik primio akreditive ambasadora Kacumate, stiglo je i 1 PISMO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Japana Takahika Kacumate, koji mu je preneo poruku cara Naruhita.

Japanski car je izrazio iskreno saosećanje povodom zdravstvene situacije u Srbiji izazvane korona virusom i nadu za dalje unapređenje saradnje i prijateljstva dveju zemalja.

Predsednik Vučić je uzvratio pozdrave i uputio poziv japanskom caru da poseti našu zemlju, istakavši da bi izuzetna prilika bilo obeležavanje 140-ogodišnjice diplomatskih odnosa Beograda i Tokija.

Poželevši dobrodošlicu ambasadoru Kacumati, Vučić je rekao da ga raduje što će već sledeće nedelje u Inđiji zajedno prisustvovati polaganju kamena temeljca za novu fabriku guma Tojo, što svedoči o interesovanju japanskih investitora za ulaganje na srpskom tržištu, kao i o njihovom zadovoljstvu uslovima za poslovanje u našoj zemlji.

On je takođe rekao da se značaj japanskih investicija ogleda i u tome što u Srbiju donose i radnu etiku, po kojoj su Japanci poznati.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su politički dijalog i ekonomska saradnja dobili na zamahu posle posete tadašnjeg premijera Abea, prve tog nivoa posle tri decenije.

Vučić je rekao da je tom prilikom Abe pokazao razumevanje za situaciju u Srbiji i regionu. On je izrazio očekivanje da će imati priliku da ugosti i premijera Sugu.

Ambasador Kacumata je rekao da Japan podržava ujedinjenu Evropu i reforme koje se sprovode na evropskom putu, posebno kroz mehanizam saradnje sa Zapadnim Balkanom, koju je posle posete regionu ustanovio tadašnji premijer Abe.

Vučić je izrazio zahvalnost za raznovrsnu finansijsku, materijalnu i tehničku pomoć koju Japan upućuje Srbiji, a koja je u poslednjih dvadeset godina premašila pola milijarde evra.

Izvor: (Espreso.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.