“ČEDO MOJE NAJMILIJE ŠTA ĆE MI ŽIVOT BEZ TEBE” Potresne reči oca mladića koji je nastradao na Kozari KIDAJU DUŠU

Tela Beograđanina Igora Ivanovića i rumunske državljanke, članova posade sportskog aviona koji se srušio u četvrtak na Kozari, napokon su izvučena sa mesta tragedije i transportovana na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Banjaluci.

Otac i majka Igora Ivanovića (34) iz Beograda, koji je nastradao u Republici Srpskoj u padu aviona, ne mogu da veruju da su izgubili mezimca.

– Čedo moje najmilije, šta će mi život bez tebe? Gradio sam kuću za tri sina junaka, a vidite šta me je snašlo. Tragedijo i muko moja – ovim rečima počeo je svoju ispovest Sreten Ivanović, otac Igora Ivanovića (34), pilota koji je poginuo u padu sportskog aviona “pajper 28” na Kozari u Republici Srpskoj. Pored Igora, stradala je i majka dvoje dece I. P. (31), državljanka Rumunije.

– Ništa nije slutilo na tragediju. Kobnog dana 13 aviona je poletelo sa banjalučkog aerodroma i svi su se vratili sem njegovog. Kada smo čuli da je pao avion, nismo ni slutili da je upravo naš Igor u njemu. Obavestili su nas u petak da je naš mezimac nastradao – kaže uplakani otac.

– Kada smo čuli tragičnu vest, stariji sin Ivica je istrčao na ulicu i počeo da kuka i jauče. Nismo ni svesni šta nam se događa – dodaje on.

Nastradali pilot završio je srednju mašinsku školu, a ovim poslom bavio se poslednjih 10 godina.

– Sine, kad će majka kod tebe? Hoću li preživeti da te vidim poslednji put – kukala je Igorova majka kada je ušla u dvorište, dok ju je stariji sin pridržavao i tešio.

– Pod lekovima smo. Ne znamo kako da prihvatimo činjenicu da ga više nema – briznuo je u plač brat Ivica i dodao da je Igor bio voljen i da je imao veliki krug prijatelja.

Komšije iz beogradskog naselja Borča, gde je nastradali pilot živeo s porodicom, u šoku su.

– Igor je bio stub porodice. On je, nažalost, finansirao skoro celu porodicu, jer su mu braća radila za dnevnicu, a počeli su da zidaju kuću – kaže komšija.

Olupina aviona, čiji je nestanak prijavljen u četvrtak oko 14:10, nađena je u petak oko 15 sati na nepristupačnom terenu. Nađena su dva tela, jedno u avionu, a drugo pored. Žena je bila za upravljačem, dok je Ivanović bio operater na operaciji vakcinacije lisica protiv besnila, koju su na širem području banjalučke i prijedorske regije izvodili radnici beogradske firme “STS avijacija”.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.