MOSKOVSKI VEČNI PLAMEN STIŽE U BEOGRAD: Goreće žarko, kao SIMBOL JEDINSTVA ruskog i srpskog naroda!

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov doputovaće sutra u zvaničnu posetu Srbiji, kako bi prisustvovao ceremoniji

U Aleksandrovskom sadu, kod Kremlja, održana je ceremonija uzimanja delića Večne vatre sa Groba neznanom junaku koji će specijalnim avionom Ministarstva odbrane Rusije biti dostavljen u Beograd.

Učesnici ceremonije su, između ostalih, bili šef Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin i zamenik ministra odbrane Andrej Kartapolov, koji su položili cveće na spomenik i minutom ćutanja odali poštu poginulima.

Delić vatre će u biti dostavljen u Beograd, do Spomenika oslobodiocima Beograda, gde će biti zapaljena prva Večna vatra u Srbiji koja treba da pokaže privrženost očuvanju istine o podvizima sovjetskih vojnika koji su oslobodili Evropu od nacističkih osvajača.

“Večna vatra” biće smeštena iza glavnog ulaza u centralnoj aleji na Groblju oslobodilaca i u ravni u ravni sa spomenikom sovjetskim ratnicima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je tada za našu agenciju da će “Večna vatra” predstavljati večni pomen herojima koji su oslobodili Beograd od nacističke okupacije.

Podsetimo, šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov doputovaće sutra u zvaničnu posetu Srbiji.

Značajna tačka njegove posete, kako je saopštio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, biće paljenje večne vatre na Groblju “Oslobodilaca Beograda”.

Izvor: Srbija Danas/Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *