POČEO SASTANAK LAVROVA I DODIKA: Ruski ministar prvo došao u Srpsku!

U Istočnom Sarajevu je počeo sastanak ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Sastanak se održava u sedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Kako je ranije najavljeno, tema susreta biće politička situacija u BiH, kao i ekonomsko-privredna saradnja Republike Srpske i Ruske Federacije, kao i BiH.

Zbog posete Lavrova Istočnom Sarajevu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) stavilo je mere bezbednosti u gradu na najviši nivo.

Nešto ranije tokom dana, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik bio je u radnoj poseti Beogradu gde se sastao sa predsednikom Vučićem.

Lavrov i Dodik će nakon sastanka održati zajedničku press konferenciju, a ruski ministar spoljnih poslova imaće posle odvojenog susreta sa Dodikom i zajednički susret sa svim članovima trojnog Predsedništva BiH kao i sa ministarkom spoljnih poslova te države.

– Raduje me činjenica da će Lavrov kad dođe na aerodrom u Sarajevo, prvo posetiti Republiku Srpsku – rekao je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uoči službene posete ruskog ministra spoljnih poslova.

Lavrov u posetu dolazi na dan kada se obeležava 25. godišnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma u Parizu.

Izvor: SrbijaDanas/T.Sikima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.