Lavrov u poseti Srbiji: Ceremonija paljenja večne vatre na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda

Ministar spojlnih poslova Rusike Federacije Sergej Lavrov stigao je u Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

12.47 – Očekuje se ceremonija paljenja večne vatre i polaganje venaca na Spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda.

12.42 – Lavrova je u Beogradu dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

12.36 – Avion u kojem je Sergej Lavrov je sleteo na beogradski aerodrom.

Vučić i Lavrov će, najpre, u 12.50, prisustovati ceremoniji paljenja večne vatre i položiti vence na Spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

Zatim će, u 13.40, obići Hram Svetog Save i položiti cveće na grob nedavno preminulog srpskog patrijarha Irineja, saopštila je Pres služba predsednika.

Tom prilikom, ministar Lavrov pročitaće pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu, u kome su učestvovali i ruski umetnici.

Predsednik Srbije i šef ruske diplomatije razgovaraće u 16.30 u Vili Mir, a nakon sastanka planirane su izjave za medije dvojice zvaničnika.

Izvor: Objektiv.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.