(UŽIVO) MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA SERGEJ LAVROV SLETEO U BEOGRAD: Očekuje ga susret sa predsednikom Srbije (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov nalazi se danas u poseti Srbiji, gde će se u Beogradu sastati i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tom prilikom, dvojica državnika imaće sastanak na kojem će se detaljno razmatrati celokupan odnos rusko-srpskih odnosa, ali i upaliti Večna vatra i položiti venci na spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda

Kako je ranije najavljeno, ruski državnik Sergej Lavrov sa sobom donosi i prismo ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nikola Selaković dočekao Sergeja Lavrova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u ime Vlade Srbije dočekao je ruskog ministra na aerodromu Nikola Tesla.

Nakon toga, ruskog državnika očekuje ceremonija paljenja Večne vatre i polaganje venca na Spomenik “Večna vatra”, nakon kojih će se gost iz Rusije i obratiti prisutnima.

Tokom posete, Lavrov će se posebno sastati i sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem, nakon kojeg će, kako je najavljeno, oni potpisati Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Rusije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021-2022. godinu.

Lavrov će se takođe sastati i sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Plan i program posete ministra spoljnih poslova Rusije
Ruski ministar Sergej Lavrov boravio je juče u poseti Bosni i Hercegovini, a danas je došao u posetu Srbiji i u Beogradu ga očekuje niz sastanaka sa srpskim zvaničnicima.

Prema objavljenoj agendi posete u 12.50 časova predsednik Vučić i ministar Lavrov prisustovaće ceremoniji paljenja “Večne vatre” i položiti vence na Spomenik “Večna vatra”, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

U 13:40 časova predsednik Vučić i ministar Lavrov obići će Hram Svetog Save i položiti cveće na grob blaženopočivšeg patrijarha srpskog gospodina Irineja. Tom prilikom ministar Lavrov pročitaće pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu.

U 16.30 časova predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov sastaće se u Vili Mir. Nakon sastanka, u 17:30 časova planirane su izjave za medije dvojice zvaničnika.

Uoči dolaska Lavrova u Beograd, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je u planu detaljno razmatranje čitavog kompleksa rusko-srpskih odnosa, da se uporede stavovi o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama, uz naglasak na situaciju oko rešavanja kosovskog pitanja.

Nakon Srbije, svoju dimplomatsku posetu ruski zvaničnik nastavlja u Hrvatskoj.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.