SEDNICA KRIZNOG ŠTABA UPRAVO ZAVRŠENA! Ovo su nove mere

Kako se saznaje, bioskopi i pozorišta od ponedeljka rade do 21 čas, za vikend ostaju postojeće mere.

Krizni štab zasedao je danas, sednica je bila zakazana za 8 sati ujutru, a kako se moglo čuti u javnosti, raspravljalo se o liberalizaciji postojećih mera.

Kada je to u pitanju, medicinski i ekonomski deo Kriznog štaba nalaze se na različitim polovima.

– Sednice (Kriznog štaba, prim, nov,) nisu nimalo prijatne. Neko čuva privedu, neko zdravstveno. Medicnski aspekt je sasvim durgačiji od politčkog i ja ne vidim da je uopšte moguće drugačije. To je prirodna pozicija. Iz toga izlazi: Videćemo – rekao je dr Predrag Kon juče komentarišući današnje zasedanje štaba.

Kako je navela Premijerka Ana Brnbić sa donošenjem mera za praznike sačekaće se kako građani ne bi mogli da nalaze “rezervne načine” da mere eskiviraju.

Govoreći o korona novogodišnjim žurkama koje se uveliko planiraju epidemiolog Predrag Kon rekao je da postoji samo jedno rešenje za to.

Kako je istakao, ono što tome može stati na put, jeste “policijski čas koji je teško prihvatljiv”.

Inače, u pojedinim medijima sinoć se moglo čuti da će radno vreme kafića, restorana i tržnih centara, koje je trenutno ograničeno na radne dane od 9 do 17 časova, biti produženo do 23 časa u onim mestima u kojima nije proglašena vanredna situacija.

Takođe i da su ona mesta u kojima je proglašena vanredna situacija pred popuštanjem mera, pa bi tako kafići, restorani i tržni centri raditi do 21 čas. Ipak, takvi navodi nisu istiniti.

Izvor: Srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.