Vučić: Zbog Kosova smo u šahovskoj iznudici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je teško praviti spoljnopolitičke taktike i strategije, kada je zemlja u političkoj iznudici, kao što je Srbija po pitanju KiM, jer nema nikoga na Zapadu ko misli da Kosovo nije nezavisno.

– Šta da napišemo u Ustavu Srbije? Da je Kosovo nezavisno? Zato jeste i biće nejasna pozicija zemlje dok se razgovori ne završe. Da je postavimo drugačije, a da ne spominjemo Kosovo, rekli bi da je neodgovorna, neiskrena i da ne odgovara realnosti – rekao je Vučić.

– U šahovskoj smo iznudici, u teškoj situaciji, a jedan deo ljudi to ne razume. Niko na Zapadu ne misli da Kosovo nije nezavisno. Sebe lažemo ako mislimo da možemo nekoga na Zapadu da uveravamo drugačije – dodao je Vučić.

On je poručio da nam ostaje da se borimo, ali da to neće promeniti mišljenje Vašingtona, ko god da je na vlasti, kao ni u odnosu Berlina, jer su, kaže, EU, pre svega Berlin, a zatim i Pariz. Dodao je da je tačno da oni gubi strpljenje, jer Srbija dugo odoleva, odugovlači.

– Kada ste u iznudici, a sudija vam preti diskvalfikacijom, ne možete da pravite strategiju i taktiku. Gledate kako ćete da stavite kralja iza pešaka, da imate neko prazno polje. Bez figura na tabli, ne možete da izvučete pobedu – naveo je srpski predsednik.

Izvor: blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.