KRIZNI ŠTAB ZASEDA SUTRA TAČNO U 8: Na stolu analiza popuštanja mera u ponedeljak, ali i odluke za Novu godinu

BEOGRAD – Sednica Kriznog štaba zakazana je za petak u 8 sati. Na njoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, sagledani efekti mera koje su od ponedeljka na snazi.

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba, koja je održana u ponedeljak 21. decembra, doneta je odluka da se radno vreme svih lokala produži sa 17 sati na 20 časova.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović rekao je tada da su mere oročene do petka. “Za petak je zakazana nova sednica Kriznog štaba na kojoj ćemo da vidimo da li ćemo produžiti, promeniti ili dopuniti nove mere koje smo danas usvojili”, rekao je Tiodorović.

Članovi medicinskog dela Kriznog štaba tada su bili protiv popuštanja mera, ali da je saslušana argumentacija i Privredne komore Srbije i Grada Beograda i da je na kraju prihvaćen predlog o produženju radnog vremena.

Imunolog Srđa Janković rekao je da bi “bilo bolje da nije produženo radno vreme”, ali da je to njegovo lično mišljenje. On ne vidi prostor za dodatno ublažavanje mera u ovom trenutku. Krizni štab bi, kako je najavljeno, trebalo da razmatra i eventualne mere za novogodišnje praznike.

Janković je naveo da će se medicinski deo Kriznog štaba dogovoriti koja je to “crvena linija” preko koje se neće popuštati. Važno je, kako je rekao, da za Novu godinu ne bude okupljanja i pozvao građane da Novu godinu dočekaju kod kuće u krugu porodice.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.