AGONIJA STOTINU SRPSKIH KAMIONDŽIJA U ENGLESKOJ! Danima odsečeni od sveta, prepušteni sami sebi, totalna KATASTROFA

Francuzi iznenada zabranili saobraćaj sa Velikom Britanijom zbog pojave “engleske korone” i od vozača traže da imaju negativan PCR test, do kog ne mogu da dođu

Stotinak srpskih kamiondžija zarobljeno je od ponedeljka pred engleskom lukom Dover, nakon što je Francuska uvela obavezni negativni PCR test zbog pojave mutiranog virusa, poznatijeg kao “engleska korona”!

Zbog odluke Francuske oko 10.000 vozača iz cele Evrope, među kojima su i srpski vozači, nemaju mogućnost da se testiraju u Engleskoj i nastave put trajektom do Francuske i dalje ka evropskim zemljama. Među “zarobljenima” nalazi se i Nemanja Karalić (30), rodom iz Ivanjice, koji je od ponedeljka bukvalno odsečen od sveta i tek čeka da se ukrca na brod.

– Ovde je katastrofa. Svi putevi su zatvoreni, sve kamione usmeravaju na lokalni aerodrom Manston, koji više ne može da ih primi. Na pisti ima sigurno oko 10.000 vozila. Osećamo se kao zatvorenici. Helikopteri nas samo nadleću. Obezbeđuje nas policija i vojska. Prepušteni smo na milost i nemilost, jer niti možemo dalje, niti smemo da ostavimo kamione.

Niko nam ne govori kada ćemo da se testiramo, internet veze su jako loše… Svi su ljuti, besni, nervozni i ogorčeni… Mnogo je hladno. Duva jak vetar i pada kiša. Tu smo već previše dugo. Tek juče smo dobili hranu, vodu, konzerve, hleb… Ne znamo do kada ćemo ostati zarobljeni. Što je najgore, kamioni i dalje pristižu, a nema više igla gde da padne – očajan je Karalić.

Kako kaže, situacija je u jednom momentu bila dramatična i napeta. Došlo je prvo do stravične rasprave, a onda i tuče između kamiondžija i policajaca. Srećom, strasti su se brzo smirile.

Širi se mutirani virus

Nova varijanta “engleske korone” napravila je potpuni haos i kolaps svuda po Evropi. Mnoge zemlje obustavile su letove za Britaniju, blokirale luke i puteve, ograničile rad i kretanje. Osim Velike Britanije, prisutnost novog soja koronavirusa registruje se i u Italiji, Nemačkoj, Holandiji…

Nemanja kaže da ne vidi kraj agoniji, a najveći strah mu je da neće stići da sa svojom porodicom provede predstojeće novogodišnje praznike.

– Ne trebamo našim porodicama, deci, ženama, roditeljima… Nismo bili cele godine zajedno, zašto bismo bili sada za praznike koji nam dolaze?! Ako ste zaboravili, tokom ove godine, u jeku najveće pandemije, zahvaljivali ste nam, aplaudirali i nazivali herojima. A par meseci kasnije ovo. Mi možda gazimo put krvav, ali ga gazimo kao junaci – poručio je Karalić, besan zbog odluke francuskih vlasti.

Njegov kolega, takođe Ivanjičanin, Željko Kolarević, zaglavljen je na brodu jer iz Engleske još uvek nema zelenog svetla za usidrenje u luku Dover.

Izvor: Kurir.rs/Informer

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.