BRATSKA POMOĆ REPUBLICI SRPSKOJ! Ana Brnabić otkrila: Vlada Srbije donira preko potrebna sredstva!

Ona je, s donatorske večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” u koju se uključila video-linkom, rekla da ni pandemija korona virusa ne može stati između Srbije i Republike Srpske i da je ovim gestom to potvrđeno.

Po treći put sam deo ove manifestacije i žao mi je što zbog pandemije virusa korona nisam ponovo u Banjaluci. Želja je da pomognemo onima kojima je pomoć najviše potrebna. Sigurna sam da ćemo 2021. godinu ponovo dočekati zajedno – istakla je Brnabićeva.

U Banjaluci se održava donatorsko veče povodom tradicionalne manifestacije “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, a prikupljena sredstva namenjena su pokretanju prve Banke humanog mleka u Republici Srpskoj.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine donatorsko veče organizovano je samo uz prikladan televizijski program.

Prva Banka humanog mleka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dečje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, s namerom da prevremeno rođenoj i teško bolesnoj deci, kojima nije dostupno majčino mleko, bude osigurano humano, majčino mleko.

Izvor: (Espreso.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.