STALNO ZAPOSLENJE ZA 128 VOZAČA U GSP Vesić: Posvećen sam poboljšanju uslova rada i srećan sam jer sam uspeo

Grad Beograd dobio je saglasnost Vlade Srbije za prijem u stalni radni odnos 128 vozača, koji su radili na određeno vreme po ugovorima duže od dve godine, saopštio je danas zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić.

On je u objavi na Fejsbuku istakao da poslednjih godina osnivač GSP, grad Beograd, ulaže ogromne napore kako bi gradski prevoznik imao dovoljno vozača, čime obezbeđuje uslove za obavljanje javnog prevoza u Beogradu.

Prema njegovim rečima, uvedeni su posebni bonusi i povećana plate vozačima, tako da je prosečna plata vozača oko 74.000 dinara.

“Lično sam posvećen poboljšanju uslova rada vozača i srećan sam, jer sam uspeo u tome. Na ovom poslu radim zajedno sa menadžmentom GSP i sa reprezentativnim sindikatima u ovom preduzeću”, napisao je Vesić.

Istakao je da je sve što je Grad učinio doprinelo da odliv vozača iz GSP bude značajno smanjen u odnosu na prethodni period. Trenutno GSP nedostaje oko 100 vozača sa D kategorijom dok je pre samo nekoliko godina bilo i preko 300 vozača koji su nedostajali. GSP trenutno ima u radnom odnosu ukupno 2938 vozača sa D kategorijom, od čega je 657 na određeno vreme.

Izvor: kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.