Obućina “ispreskakala” Đukanovića: Lažete u živom programu

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović bio je gost večerašnje emisije “Pregled dana” na Newsmax Adria. Jelena Obućina je već na samom početku emisije “zbunila” Đukanovića pitanjem: “Kako ste probili blokadu?”

“Nama ministri i drugi članovi Srpske napredne stranke kažu da imaju zabarnu da dođu, kako ste vi uspeli to što njima ne polazi za rukom”, upitala je Obućina Đukanovića.

“Kažu da imaju zabarnu? Nisam baš siguran, ali… Meni je prvo drago što ste me vi pozvali, s obzirom da ste dobili titulu najoštrijeg novinara prema vlasti, i to na ovim opozicionim portalima. Vrlo mi je drago što sam ovde, jer ste pre svega obrazovani novinar, a i izazov je svakako doći u emisiju gde imamo najoštrijeg opozicionog novinara”, rekao je Đukanović na šta mu je Jelena Obućina britko odgovorila “da ona nije opozicioni novinar, već samo novinar”, te dodala da to nije tema.

Na pitanje ko mu je odobrio da dođe, Suzana, Vučić ili Vladanka, Đukanović kaže “niko živ”.

Kada ga je upitala kako reaguje na zapažanja, da je njegova uloga u SNS, da se pojavi kada prođe izborni proces, na N1 ili na Novoj S i da se tako lažira jedna spremnost na dijalog, koga sve vreme nema, Đukanović je rekao:

“To nije tačno. Neka pozovu, ja nemam ništa protiv”.

Obućina je podsetila Đukanovića da je Skupština Srbije prošle nedelje usvojila kodeks, koji je on pozdravio i tada rekao “da je to korak napred i da je sramota je da poverenje u Skupštinu bude tako nisko u jednom demokratskom društvu, na 14 odsto”.

“Nisam, rekao sam da je nekada, pre 2012. bilo na 7 odsto, a da je sada povećano na 14”, kazao je on, a kada mu je Obućina predočila da Evropska komisija, o kojoj danas razgovaraju poslanici, između ostalog kaže, da nema uslova za fer izbore, da nema vladavine prava, da nema slobode medija, te da su zabrinuti za slobodu izražavanja, i uputala ga – da li je moguće da vi ništa od toga što EK beleži, ne primećujete?

“Mi hoćemo da unapredimo vladavinu prava, posebno izborni proces. Mi smo ti koji su doneli i da se cenzus spusti na 3 odsto i da…”, krenuo je Đukanović, a onda ponovo prešao na nešto što nije tema razgovora, a zatim se nadovezao i rekao da oni hoće dijalog, ali da “druga strana vuče ka ekstremizmu i da neće da razgovaraju”.

“Oni neće da razgovaraju. Oni neće da idu na Hepi, Pink. Siguran sam da su ih zvali i da neće da idu”, rekao je Đukanović i naravno, pomenuo Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, a zatim je usledilo logično pitanje Jelene Obućine:

“Koliko ste prijava podneli protiv Dragana Đilasa?”

“Što bih ja to radio, nek rade nadležni organi”, rekao je Đukanović, a na pitanje Obućine – sa kim se u Skupštini onda svađaju predstavnici vlasti, on je, verovatno koračajući stopama svog šefa, počeo da vadi papire.

Međutim, novinarka mu je još jednom predočila, da je on sam rekao da nije viteški da se govori o osobi koja nije prisutna, na šta je on izvadio papir i uputao “da li je ovo viteški”?

Ne, na papiru nisu bili grafikoni, koje obično sa sobom nosi Aleksandar Vučić, ali je zato bila vest sa našeg portala s naslovom “Istraživanja pokazuju: Korona neće srušiti Vučića“.

“Da li je ovo viteški? Da napišete sa žaljenjem ‘Vučića neće srušiti korona'”, rekao je Đukanović i slagao, što genijalnoj Obućini nije promaklo, te ga je upitala:

“Gde piše sa žaljenjem, pošto lažete u živom programu”, a zatim nastavila da rešeta Đukanovića pitanjima.

S obzirom na to da je sam rekao da je za dijalog, Jelena ga je pitala, kako je moguće da prećuti dok njegove kolege u Skupštini Srbije vređaju Seku Sablić, Dragana Bjelogrlića, novinare…

“Mi smo to osudili. Ja osuđujem takav istup, ali to su javne ličnosti koje imaju neki politički stav. Zar je zabranjeno polemisati sa takvim stavom. O Seki Sablić niko ništa ružno nije rekao, polemisalo s njenim stavom, ali se slažem da tome nije bilo mesto u Skupštini”, rekao je između ostalog Đukanović.

O čemu je još Vladimir Đukanović razovorao sa Jelenom Obućinom, pogledajte u video snimku:

Izvor: nova.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.