Otkazan “peti grend slem”, turnir na kome je Novak rekorder

Ranije je najavljivano, a ovog utorka i potvrđeno da se Indijan Vels neće igrati kada je i planirano. Najveći teniski turnir posle grend slemova je tako objavio da marta nećemo gledati najbolje tenisere i teniserke u Kaliforniji.

Ipak, postoji nada da će do dogovora oko novog termina doći uskoro, ali još uvek nema preciznijih informacija.

“BNP Paribas open se neće održati od 8. marta do 21. marta 2021. godine, kako je bio prvobitno zakazan. Ovaj turnir aktivno radi sa ATP i VTA organizacijama, kao i sponzorom čiji naziv da potvrdi kasnije datume u godini kada će se održati ovaj turnir”. Detalji će biti objavljeni u bliskoj budućnosti kada plan bude finalizovan. Ova odluka je došla nakon detaljne konsultacije sa SAD i lokalnim zdravestvenim radnicima, te vlasnikom turnira Larijem Elisonom”, stoji na zvaničnom profilu ovog turnira.

Indijan Vels se često naziva i “petim grend slemom” jer takmičenje počinje čak 128 igrača, ali je 32 nosilaca slobodno u prvom kolu.

Aktuelni šampion je Dominik Tim (iz 2019. godine), a naš Novak Đoković je do sada slavio u pet navrata. Od tih pet trijumfa čak tri puta je bio najbolji u nizu od 2014. do 2016. godine, a uz njega pet titula ima i Rodžer Federer.

Izvor: nova.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.