“Teško je objasniti deci, tinejdžerima, studentima”: Dr Gojković najavio INSPEKCIJE za doček Nove godine

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Zoran Gojković rekao je da su okolnosti u kojima ove godine proslavljamo praznike specifične, ali da slavlje može da se sprovede i u potpuno drugačijim okolnostima, u krugu porodice, sa manjim brojem ljudi.

– Teško je to objasniti deci, tinejdžerima studentima. Moramo i njih da razumemo i shvatimo. I nama u 20. godini kad je neko nešto pričao, nismo verovali. I puno iskusniji u životu ne veruju u neke stvari – rekao je Gojković u gostovanju na tv “Pink”.

On je istakao da moramo da nađemo meru u svemu i da Novu godinu i božićne praznika proslavimo u porodičnom i tradicionalnom duhu.

Gojković dodaje i da će inspekcije Ministarstva zdravlja tokom celog dana biti na terenu, kao da će kontrolu sprovoditi i komunalna policija, kao i drugi organi kako Ministarstva zdravlja, tako i Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je dodao i da se nada da će svima koji su već uplatili aranžmane za proslavu Nove godine novac biti vraćen, “da ne dođemo u situaciju da se osim koronom bavimo i takvim stvarima”.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.