“OBEZBEDITI DEMOGRAFSKI NAPREDAK, BEZ DECE NEMA SRBIJE” Predsednik Vučić: Podrška porodiljama i porodicama veća nego ikada (FOTO)

– Nema važnijeg zadatka nego da obezbedimo demografski napredak zemlje, jer bez dece ni Srbija neće postojati – poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je vrlo teško pronaći prave mere za podsticaj nataliteta.

– Vrlo je teško pronaći prave mere, i niko ih u svetu nije do kraja ni istražio, ni pronašao – konstatovao je Vučić u mestu Laćarak, gde je posetio porodiću Ðurić, samohrane majke sa devetoro dece.

On je najavio da bi uskoro mogao da bude održan i samit posvećen demografskoj politici, uz razgovor sa Katalin Novak, mađarskom ministarkom zaduženom za populacionu politiku, navodeći kao dobar primer upravo Mađarsku, koja je, kaže, uspela da zauastavi veliki pad nataliteta koju su imali.

– Mi podrškom koju dajemo porodiljama i porodicama, a koja je veća nego ikada, uspevamo da postignemo određene rezultate u različitim krajevima Srbije – rekao je Vučić upitan da li mere za podsticaj nataliteta daju rezultat.

On je primetio i da se manje dece rađa u bogatijim delovima zemlje, primera radi u najbogatijim beogradskim opštinama.

– Isto je svuda u svetu, a zašto – nisam u stanju da objasnim – rekao je Vučić.

Istakao je da se ne mogu pojedine mere donositi za jedan deo zemlje, a druge mere za druge delove, jer bi se time krišio Ustav.

Vučić je konstatovao i da ministar nadležan za to pitanje, Ratko Dmitrović ima pred sobom mnogo posla.

– Neka se bavi time, neka pronađu rešenja, jer nema važnijeg zadatka nego obezbediti demorgafski napredak zemlje. Bez njega… Jedino da molim i da govorim stalno da nam Srbija neće postojati, ako ne bude više dece – poručio je predsednik Vučić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.