“REKORD JE OBOREN!” Profesor i studenti iz Beograda otkrili kako su došli do MILIONSKE SUME novca u “Poteri” (FOTO)

U jučerašnjoj emisiji kviza “Potera” koji vodi poznati voditelj Jovan Memedović, četiri takmičara, tri studenta i jedan profesor, osvojili su sumu od 1.080.000 dinara zahvaljujući svojim brilijantnim znanjem.

Devetnaestogodišnji studenti Ekonomskog fakulteta Arsenije Arsić i Bojan Milošević, dvadesetjednogodišnji Siniša Vulić student istorije i Darko Vučićević, profesor informatike i tehnike iz Šapca, “borbom” protiv mladog tragača Žarka Stevanovića, uspeli su da odnesu neverovatnu “brojku”.

Goostujući u jutarnjem programu RTS, istakli šta je za njih predstavljalo najveći izazov, ali i da za pojedine poteze koje su pravili, zaista treba imati hrabrosti.

– Nije bilo teško proći tragača, iako se tako činilo na početku, čovek ne može baš uvek da proceni da li sve zna. Bio sam siguran i zato sam ostao na srednjoj sumi, ali bilo mi je žao kada sam video da sam sve odgovore znao, ali šta da se radi. Možda je odluka ipak bolja, da su mi ponudili pola miliona predomislio bih se. Kada je Siniša briljirao u igri znao sam da nemamo razloga za brigu – rekao je student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Arsenije Arsić.

– U prvoj igri sam imao malu tremu i zato nisam osvojio sumu koju sam očekivao i zato sam išao na sve ili ništa, zato sam izabrao veću sumu, tako da sam onda osvojio trista hiljada dinara. Osećaj je fenomenalan. Bitna je timska igra, to je najvažniji momenat. – rekao je student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Bojan Milošević.

Siniša Vulić, dvadesetjednogodišnji student istorije, koji je inače osvojio najveću sumu novca pred tragačem od čak 700.000 dinara, rekao je da je neopisiv osećaj kada se prođe dalje sa tolikim osvojenim novcem.

– Nije tu bilo neke naročite hrabrosti, dobro sam odigrao prvu igru i odradio dobar posao, nisam imao za čime da žalim i nije bilo razmišljanja. Motivisali su me i saigrači, ali i ja sam želeo da igram za veću sumu. U mojoj glavi nije postojao trenutak gde treba da se zaustavim, išao sam samo napred. Odličan je osećaj kada se prođe dalje i osvoji toliki novac. Timski smo bili puni samopouzdanja – istakao je student Istorije, Siniša Vulić.

Profesor informatike, koji je bio na čelu ove ekipe, rekao je da je rekord oboren, te da je za njega ovo predivan osećaj jer mu je prvo učešće u kvizu.

Foto: RTS/Printscreen

– Došao sam da se igram, a sticajem okolnosti smo oborili rekord i to zahvaljujući momcima. Prvi put sam učestvovao u kvizu, ali i ovi mladi ljudi, ja sam imao dilemu šta prihvatiti i koju sumu, kako sam bio poslednji u nizu izabrao sam najmanju sumu kako bih ostao u timu sa njima, a posle sam razmišljao da sam ipak mogao i sa srednjom sumom da prođem. Ključno je igrati kao tim i to je savet svima koji dođu da igraju – rekao je profesor informatike Darko Vučićević.

Takmičari su istakli da je bilo lakše pobediti tragača Žarka jer je on najpribližniji godinama njima i imali bi tremu od tragača Milinkovića.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.