NA KOSMETU HAOTIČNO ZBOG POPLAVA: Đakovica se evakuiše, u mnogim mestima kritično zbog klizišta i odrona!

Poplave napravile haos na Kosmetu…

Obilne kiše izazvale su odron zemljišta na auto-putu “Ibrahim Rugova”, na deonici Vermica-Đurđica, ali je put prohodan, saopštilo je prištinsko Ministarstvo infrastrukture.

Kako navodi, odron na auto-putu na 53. kilometru u smeru Vermica-Đurdica stvorila su manja klizišta, prenosi Gazeta Ekspres.

“Ministarstvo infrastrukture obeležilo je mesto signalizacijom, timovi rade na terenu”, navodi se u saopštenju. Zbog obilnih padavina došlo je do poplava u Glogovcu, Mališevu i drugim mestima u regionu Metohije, prenosi Kosovo onlajn.

Policija u Đakovici najavila je da je zbog poplava koje su pogodile tu opštinu najverovatnije biti potrebna evakuacija. Zbog obilnih kiša i snežnih padavina poplavljeni su ulazi u grad i veliki broj kuća, kao i mnogi putevi, prenosi Gazeta ekspres. Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama vide se kuće i automobili kojima samo krovovi vire iz vode.

Sitaucija kritična i u Mališevu i Drenovici
Reka Miruša kod opštine Mališevo izlila se sinoć iz svog korita zbog obilnih padavina, ali situacija je i dalje pod kontrolom, saopštili su danas iz opštine Mališevo. “Situacija je otežana, putevi su na nekim mestima blokirani, a građani koriste alternativne pravce.

Pod vodom su i neki mostovi, a za saobraćaj je najproblematičniji put Mališeva-Kijev”, navodi se u saopštenju opštine, koje prenosi portal Lajmi. Kako je navedeno, sve nadležne službe su na terenu, a građani se mole da se ne kreću bez preke potrebe.

Postoje problemi i u elektroenergetskoj mreži, ali se ne navodi kakvi tačno. U Drenovici su poplavljene kuće i poljoprivredna zemljišta, a od ranog jutra na terenu su sve službe.

Poplavljeno i Kosovo Polje
Obilne kiše dovele su do izlivanja reka i potoka na Kosovu, a pored Đakovice, Drenice i Mališeva, poplavljeno je i Kosovo Polje.

Portparol opštine Kosovo Polje rekao je da još nije utvrđeno kolika je tačna šteta i u kojim delovima opštine je najkritičnije, prenosi Klan Kosova. “Na terenu imamo timove za vanredne situacije i bavimo se slučajevima. Još nije poznato gde je najveća šteta”, rekao je portparol.

IZVOR: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.