RHMZ UPOZORAVA NA SNEG: U ovim delovima Srbije danas na snazi narandžasti meteo alarm, u nedelju se očekuje pojačanje padavina

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u planinskim predelima očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetra.

U ostalim delovima zemlje oblačno s kišom, a u toku noći kratkotrajna susnezica i sneg ponegde i u nižim predelima. Zbog najavljenih padavina u Istočnoj, Jugoistočnoj, Jugozapadnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji na snazi će biti narandžasti meteo alarm.

Vetar slab, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 1 do 4 stepena, najviša od 4 na severu do 10 stepeni na jugoistoku. Narednih dana oblačno i hladnije, mestimično s kišom i snegom.

U subotu slabljenje, na severu i prestanak padavina, a u nedelju pojačanje. Više padavina u centralnim i južnim krajevima. U nižim predelima stvaranje manjeg snežnog pokrivača, u brdsko-planinskim povećanje.

U nedelju posle podne i u ponedeljak delimično otapanje snežnog pokrivača, naročito na jugu. Od utorka retka pojava slabe kiše i snega.

Na Tamišu će vodostaji biti u porastu do 10. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava, a na Brzavi se vrh talasa očekuje u toku naredna 24 sata i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.