“VOZAČI UDARAJU U BANKINE, IMAJU LETNJE GUME” Beograđanka opisala HAOS NA ZLATIBORU iz kolone zavejane snegom

Ogromna kolona vozila se stvorila na Borovoj glavi na Zlatiboru zbog lančanog sudara. Sneg koji je napadao napravio je problem vozačima ali najviše zbog toga što veliki broj njih nema adekvatnu zimsku opremu.

Prema rečima C.I. (30) iz Beograda, koja se nalazi u koloni vozila ka Zlatiboru, oko 90 odsto vozača nema lance, a veći broj vozi sa letnjim gumama. Neki manje iskusni vozači, kako je ispričala, dodavali su gas zbog čega su udarali u bankine.

Kako je rekla naša sagovornica, neki od vozača i “divljaju” na putu koji je prekriven snegom.

– Ima i dosta neopreznih vozača, obilaze i voze neadekvatnom brzinom za uslove na putu – kazala je Beograđanka.

Ona ističe da se na putu nalaze grtalice koje raščišćavaju sneg i da je videla najmanje pet mašina koje čiste sneg i posipaju so.

Stanje na putevima u Srbiji
Na gotovo svim putevima u Srbiji, osim na autoputevima i putevima na krajnjem severu Vojvodine gde su kolovozi mokri, vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje.

Prema informacijama zimske službe JPPS u nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja, ima snega u raskvašenom stanju do 5 cm, na teritoriji zapadne, jugozapadne, istočne i jugoistočne Srbije, a najviše snega palo je na području Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Ivanjice, ali i Zaječara, Knjaževca, Pirota zbog čega je na ovim putevima odvijanje saobraćaja otežano.

Putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, na prilazu Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Goču, Divčibarama, Staroj planini snega ima do 5 cm na kolovozu, savetujemo vozačima upotrebu zimske opreme u vidu lanaca i da brzinu kretanja prilagode zimskim uslovima na putu.

Izvor: Srbijadanas.com FOTO: INSTAGRAM.COM/OGLASNATABLA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.