VUČIĆEVA POSETA HILANDARU NOSI VAŽNU PORUKU: Ministar Popović pratio predsednika Srbije na Svetoj Gori

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je danas da poseta predsednika Aleksandra Vučića Hilandaru u ovom trenutku ima veliku simboliku i nosi važnu poruku.

Popović je za Prvu TV istakao da to što je do Vučićeve posete manastiru, koji su osnovali Sveti Sava i njegov otac Sveti Simeon, došlo nakon završetka hrama Svetog Save u Beogradu i pred otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu za nekoliko dana nosi simboliku duhovnog i nacionalnog jedinstva.

“Nacionalno i duhovno jedinstvo je sad potrebno Srbiji kao što je uvek i bilo, jer bez očuvanja nacionalnog i duhovnog identiteta i državotvornosti nema ni opstanka nacije i to je bila poruka Vučića za budućnost”, rekao je Popović koji je pratio Vučića tokom posete Hilandaru u vreme božćnih praznika.

Dodao je da je predsednik želeo lično da se upozna sa radovima nakon požara koji se dogodio pre skro 17 godina i da ubrza radove na obnovi kako bi manastir zasijao u dužnom svetlu kao što je to bilo vekovima.

Popović ističe da je važno i to što je poseta Vučića Hilandaru došla u jeku pandemije.

Podsetio je da manastir od marta ne prima posetioce, a da ih je ranije bili oko 15.000 godišnje.

Navodi da su predsednika srdačno dočekali, a najviše su ga pitali o Kosovu i Metohiji.

“Predsednik ništa nije krio, govorio je da će biti mnogo izazova”, rekao je Popović.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.