RODE SE NEĆE VRATITI, JER NIKUDA NISU NI OTIŠLE: Divna slika iz Boleča

Iako o njemu znamo jako malo, veliki broj nas živi u jednoj čudesnom ekosistemu koji neki nazivaju Divlji Beograd. Mnogi od nas nisu ni svesni da nam je priroda na dohvat ruke, a ne čak u šumama Amazona ili prostranstvima Tihog okeana.

Deleći svoja iskustva – u vidu foto, video i tekstualnih svedočanstava – svi mogu da se priključe i učestvuju u stvaranju jedinstvene eko mape urbane teritorije Beograda u okviru projekta “Divlji Beograd”.

– Naš prvi, najbliži, najrođeniji ekosistem je: Divlji Beograd. O njemu znamo vrlo malo, iako u njemu provodimo najveći deo života. Priroda nije samo negde tamo daleko, u šumama Amazona ili prostranstvima Tihog okeana, tajgi, savana… Priroda je neposredno uz nas, živeći u urbanom ekosistemu mi smo već njen važan deo. Upoznajmo svoj osnovni, prvi ekosistem – Divlji Beograd. Upoznajmo ga i otkrijmo da bismo ga zavoleli, sačuvali i razvili – piše na Fejsbuk stranici Divlji Beograd.

Divlji Beograd, Foto: Facebook/Meri Jelic Vujatovic

– Deleći svoja iskustva – u vidu foto, video i tekstualnih svedočanstava – priključite se i učestvujte u stvaranju jedinstvene eko mape urbane teritorije Beograda u okviru projekta “Divlji Beograd” – dodaje se.

– “Divlji Beograd” je započet kao projekat Udruženja In Akt, a sada postoji kao neformalna građanska inicijativa – napisano je.

Između ostalog jedan član grupe podelio je fotografiju i naveo da iako je januar rode se nisu odselile na jug, i da je 8 roda sad uslikano u Boleču.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.