SUTRA SA RADOM POČINJE PANORAMSKA GONDOLA NA ZLATIBORU! Trasa je dugačka 9 kilometara, zna se cena vožnje!

Panoramska gondola na Zlatiboru, jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, u ponedeljak počinje sa radom i prema rečima direktorke JP Gold gondola Bojane Božanić, sa njom i ova planina ulazi u novu eru turizma

– U narednih 7 do 10 godina očekujemo da, zahvaljujući i gondoli, ostvarimo 10 miliona noćenja i dovedemo million turista tokom godine na Zlatibor. Gondola će omogućiti i realizaciju novih projekata na njenoj trasi, koji će upotpuniti turističku ponudu raznim komercijalnim sadržajima – rekla je Božanić Tanjugu.

Ona ističe da je zlatiborska gondola najduža panoramska gondola na svetu i da vožnja trasom dugom devet kilometara trajati oko 25 minuta u jednom smeru.

– Od ponedeljka će gondola raditi tokom zime od 8.30 do 15 časova. Prvih 10 dana rad gondole će nadzirati radnici francuske firme Poma čija je oprema. Svi radovi su privedeni kraju, upotrebna dozvola je dobijena, zaposlili smo dovoljan broj radnika preko agencije, tako da turisti mogu bezbedno da uživaju od ponedeljka u upoznavanju Zlatibora iz druge perspektive – navela je Božanić. Cena vožnje gondolom od Zlatibora do Tornika biće 1.000 dinara u oba smera za odrasle i 550 dinara za decu. Izgradnja Gold gondola koštala je opštinu Čajetina 13 miliona evra, a radovi su započeti pre pet godina.

Izvor: (Espreso.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.