STIŽU LEDENI DANI: Danas na snazi žuti meteo alarm, prete nam i poplave FOTO

Danas u toku jutra biće pretežno oblačno, ponegde uz provejavanje slabog snega, dok je na jugu i istoku Srbije i dalјe moguća slaba ili sipeća kiša, koja bi se lokalno ledila na tlu.

Danas kao lokalna pojava u vidu provejavanja. Sutra pretežno na jugozapadu Srbije i u oblasti Homolјa, najavio je RHMZ.

Duvaće slab, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od minus tri do nule, a najviša dnevna od minus jedan do dva stepena.

Danas je na teritoriji cele Srbije na snazi žuti meteo alarm. U četvrtak u većini krajeva povećanje visine snežnog pokrivača, a u petak u brdsko-planinskim predelima.

Sneg će na području Srbije povremeno padati sve do 15.01.

Od 16.01. do 20.01. uslediće uglavnom suvo, ali veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 °C (ledeni dani).

Hidrološko upozorenje

Na Limu vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na gornjem toku Južne Morave i Nišave vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa sa dostizanjem i prevazilaženjem redovne odbrane od poplava kod Niša, Aleksinca i Mojsinja.

Na hidrostanici Leskovac vodostaji se kreću iznad vanredne odbrane od poplava i imaće tendenciju manjeg porasta u naredna 24 časa.

Izvor: (Kurir.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.